Viete parkovať? Možno ste sa to učili v autoškole, ale realita je úplne iná. To zažíva mnoho ľudí, ktorí sa snažia zaparkovať v preplnenom meste. Darí sa vám úspešne zaparkovať aj pri takom množstve áut? Je to veľmi ťažké, ak hľadáte miesto na parkovanie veľmi dlho. Parkovanie na sídliskách začína byť nemožné a mnohí ľudia už parkujú aj mimo svojho sídliska. Je to síce ďalej, no sú radi, ak vôbec niekde zaparkujú. Sídliská sú preplnené rôznymi osobnými automobilmi. Je to spôsobené tým, že čoraz viac áut má každá jedna domácnosť. Voľakedy jedna domácnosť, ak mala jedno auto, stačilo im. V dnešnej dobe má auto matka, otec a už aj dospelé deti. To sú niekedy aj tri či štyri autá na jednu domácnosť. Ani sa nečudujme, ak vidíme mesto preplnené rôznymi autami. To je život.

 

interiér

 

Autom jazdí mnoho ľudí. Idete na nákup? Vyberiete sa autom. Ak robíte väčší nákup, do auta sa vám zmestí a nemusíte ho vláčiť v rukách. Auto prináša veľkú úľavu a odbúrava nás od povinností. Potrebujete  sa odviezť do práce? Autom je to omnoho rýchlejšie ako keby máte ísť pešo alebo autobusovou hromadnou dopravou. Potrebujú vaše deti dostať sa do školy?

 

auto

 

Autom ste tam raz dva. Ani sa nenazdáte a autom vybavujete takmer čokoľvek. Návštevy lekára už nie sú žiadnym problémom. Už ste si asi zvykli na každodenné povinnosti, ktoré zvládate vďaka svojmu osobnému automobilu. Auto sa stalo ako keby ďalším členom našej domácnosti. Musíte sa oňho starať, tankovať, umývať ho, vysávať ho a pravidelne aj servisovať. Servisy sú pre vaše auto veľmi dôležité, nakoľko odhalia aj skryté závady, ktoré by vám mohli neskôr spôsobiť aj nehodu. Po servisnej prehliadky je vaše auto v poriadku a môžete na ňom jazdiť ďalej a plniť si svoje pracovné alebo aj rodičovské povinnosti.

Aj vy používate svoje auto každý deň? Zabúdate sa prechádzať a radšej chodievate všade autom?