Alchýmia na tanieri: Skryté tajomstvá molekulárnej gastronómie
Molekulárna gastronómia, často nazývaná modernou alchýmiou v kuchyni, predstavuje fascinujúce spojenie vedy a umenia. Vďaka nej sa jedlo stáva niečím…
Molekulárna gastronómia, často nazývaná modernou alchýmiou v kuchyni, predstavuje fascinujúce spojenie vedy a umenia. Vďaka nej sa jedlo stáva niečím…
Vedecké výskumy prinášajú zaujímavé a obohacujúce poznatky rôzneho druhu. Mnohé z nich majú významný vplyv na vývoj ľudstva. Výskumy sa vzťahujú aj…
Sója je veľmi super potravina. Sója je kultúrna olejnatá rastlina ktorá má plody ktorá by sa mala viac využívať v…
Ak sa zamyslíme nad tým, čo môžeme urobiť pre našu planétu, často sa cítime bezmocní. Klimatické zmeny, znečistenie a strata…
V dnešnej dobe je pre mnohých z nás slovíčko „veda“ synonymom čohosi vysoko dynamického, niečoho, čo sa veľmi rýchlo mení…